Tuesday, December 23, 2008

Perbagai penggunaan SMS

Pernah dengar "SMS? Ini bererti "Short Message Service." Atau Servis penghantaran mesej yang pendek. Tapi SMS ini juga ada erti yang lain. Antaranya.....tapi ini menurut idea sayalah.....He he he ...
01=Saya mencintaimu, Sayang...
02=Suka makan saja!
03=Selalu marah saya!
04=Selamat melayani, Sayang...
05=Sasau memang sedap.
06=Sial! Makan suap!(Rasuah lah tuu).
07=Senang melakukan servis.
08=Silaka! Malas! Sampalau!(Celaka!Marahlah bah nii...)
09=Selalu memberi sumbangan(Derma)
10=Semoga mendapat sumbangan.
11=Silakan minum, Sayang..
12=Silakan makan, Sayang...
13=Semoga mati segera!!(Marah betul nii..!)
14=Sedapnya masakan, Sayang...
15=Sabarlah menanti, Sayang...
16=Siulan mengoda moti...
17=Saya Mahu, Sayang...
18=Suka marah-marah saja.
19=Silap mah....Sayang.
20=Setia menantimu, Sayang...

Nah! Begitulah kehebatan SMS. Baguskan main SMS! Sudahlah murah, mesej pun terus dapat. Bercakap-cakap tu bahaya. Siok-siok(asyik) bercakap habis kredit pula! Bagus main SMS aje lah.....He he he

Perayaan Hari Krismas

Apakah aspek yang penting sekali sempena dengan Perayaan Krismas? Baju baru? Hadiah? Makan dan Minum? Rumah Terbuka? Mengunjungi rumah kawan-kawan atau saudara-mara? Balik Kampung? Pergi sembayang pada Malam Krismas? Carolling? dan sebagainya. Aspek-aspek ini memang penting juga. Tetapi kita jangan lupa bahawa ada dua perkara yang penting sekali yang harus kita ingat pada musim Krismas ini.
Pertama, Kelahiran Yesus: Pada Hari Krismas kita sekali lagi diingatkan peristiwa yang penting sekali yang mengembirakan seluruh dunia iaitu kelahiran Yesus Kristus lebih daripada 2 ribu tahun yang lalu. Kerana melalui kelahiranNya umat manusia mendapat keselamatan dan mempunyai peluang utnuk hidup bersama-sama dengan Tuhan di Surga.
Kedua, Yesus akan datang lagi untuk kali yang kedua! Jestru itu, kita harus siap-sedia untuk menyambut kedatanganNya. Bagaimana? Dengan menjadi Pengikut Tuhan yang baik dan kudus. Sebab itu, jika kita ada melakukan kesalahan atau hidup didalam dosa maka cepat-cepatlah bertobat sebelum terlambat. Bertobatlah sebelum Tuhan datang. Pendek kata, bersihkanlah kehidupan yang jahat dan berdosa.
Saudara dan saudari, marilah berpegang kepada pengajaran Tuhan dengan setia dan marilah menjadi orang-orang Kristian yang lebih baik. Dan jangan lupa supaya sentiasa berjuang dan berusaha menjauhkan apa juga bentuk kejahatan dan dosa. Kerana kehidupan yang baik dan bebas daripada kejahatan dan dosa adalah persiapan yang terbaik untuk menyambut kedatangan Tuhan. Dalam erti kata yang lain, marilah menjadi orang-orang Kristian yang saleh dan kudus. Inilah hadiah Krismas kita kepada Tuhan yang terbaik. Amin.(Selamat menyambut Hari Krismas dan selamat Tahun baru kepada semau pembaca blogku ini. God bless you all dan maaf zahir dan batin. Puji Tuhan!)