Wednesday, July 14, 2010

Bantulah dgn iklas....


Bantulah semampu-mampu yang anda dapat lakukan tanpa memikirkan untuk mendapat balasan dari penerima bantuan anda di suatu hari nanti, supaya anda dapat hidup dengan tenang dan aman tanpa dihantui dengan persoalan,"Bilakan saya akan mendapat balasan daripadanya?" Dalam erti kata yang lain, Bantulah tanpa mengharapkan bantuan di kemudian hari.

Tuesday, July 13, 2010

PROMOSI BUKU; Membeli sambil membantu...

PROMOSI BUKU-BUKU TULISAN FR ERIK(Patrick Jerome)


Buku-buku ini adalah ditulis untuk menambah pengetahuan agama umat Katolik. Jadi, silalah membeli sambil membantu saya untuk meneruskan karya/projek Menulis dan Menerbitkan buku-buku yang berunsur pedoman dan panduan yang berdasarkan kepada Alkitab dan Ajaran Resmi Gereja Katolik. Semoga buku-buku ini membawa  kebaikan pembangunan yang positif didalam hidup anda sebagai seorang Katolik. Sesungguhnya, buku-buku ini bukan saja sesuai untuk dijadikan sebagai bahan bacaan anda dan keluarga.Tetapi ianya juga baik dijadikan sebagai hadiah kepada ahli-ahli keluarga, saudara-mara dan kawan-kawan.

1) Pedoman Membangun Kehidupan Rohani Kristian.(Harga RM10.00*): Buku ini memberi berbagai-bagai nasihat rohani didalam kontex iman Katolik. Antara perkara yang ditekankan didalam buku ini ialah Bagaimana melawan godaan setan dan iblis dan bagaimana tumbuh didalam iman Katolik dan Buku ini sesuai dibaca oleh semua umat Katolik termasuk orang tua, dewasa, remaja dan kanak-kanak.

2) Jangan Mengalah.Pertahankan Iman mu! (Harga RM8.50*): Anda selalu diancam dan diserang oleh para penyebar agama baru yang biasanya mencabar iman anda sebagi seorang Katolik? Maka inilah buka yang sesuai sekali untuk and abaca. Kerana buku ini memberi beberapa panduan dan nasihat bagaimana menghadapi orang-orang yang anti-Katoliki. Buku ini juga membimbing anda bagaiman mempertahankan diri anda sebagai seorang Katolik.

3)Pedoman Memilih Teman Hidup.Bagaimana memilih suami/isteri. (Harga RM8.50*): Jika anda mencari bahan panduan dan pedoman didalam hal bagaimana memilih “kekasih” yang ingin anda jadikan suami isteri(teman hidup) maka buku ini adalah pilihan yang tepat untuk dibaca. Isi-isi buku ini juga boleh dijadikan oleh para suami/isteri sebagai pedoman didalam perkahwinan mereka.

4) Belajar Dari Kebijaksanaan Orang lain.(Harga RM7.00.*):Buku ini ada sesuai untuk dibaca oleh semua orang kerana isi buku ini mempaparkan beberapa “Kebijakasanaan Orang Lain” dimana kata-kata hikmat mereka boleh kita jadikan pedoman dan pandunan didalam hidup kita sendiri. Sesungguhnya kebijaksanaan mereka memberi semangat dan inspirasi kepada setiap pembaca.

Mahu memiliki buku-buku ini?: Anda boleh memiliki buku-buku ini satu persatu sesuai dengan pilihan anda dan membayar sesuai dengan jumlah buku dan jenis buku yang anda tempah.

Diskaun/Potongan Harga: Sekiranya anda berminat utk memiliki kesemua buku ini iaitu keempat-empat buku ini, anda hanya perlu memberi mengirim RM30.00(Tiga puluh ringgit sahaja). Harga biasa adalah RM34.00. Ini bererti anda mendapat diskaun/potongan harga sebanyak RM4.00.

Cara Membayar: Sila pilih satu cara berikut untuk membayar:
i) Dengan Wang Pos atau cek atau Bank Draft. Bayar kepada PATRICK JEROME; Kirimkan ke alamat Mile 1, Jln Tun Haji Abang Openg, P.O.BOX 327, 93704 Kuching, Sarawak.    ATAU

ii) Masuk wang tunai /credit secara langsung kedalam akaun PATRICK JEROME, Public Bank NO.Acc 3071923101. Atau Bank Simpanan Nasional(GIRO) 12100-29-83482355-7; Atau Maybank 111234067381.

Tempahan/Order: Sila nyatakan nama anda mengikut IC, Tajuk buku yang ditempah dan jumlah naskah yang anda perlukan, alamat anda dan kirimkan tempahan/Order kepada saya melalui email pjerik2002@yahoo.com atau Hantarkan SMS ke 0198329505. Bagi mengelakkan kekecewaan dan bagi memastikan stok buku-buku yang anda tempah/order masih ada. Maka, semua Tempahan/Order yang diterima perlu disahkan terlebih dahulu. Setelah disahkan ada stok, maka barulah anda diarah untuk membayar sebelum buku berkenaan dikirimkan kepada anda. Polisi Bayar Dulu diutamakan bagi mengelakkan tempahan/order palsu.

MAKLUMAN/PEMBERITAHUAN: Setelah anda membayar,sila maklum kepada saya melalui email pjerik2002@yahoo.com . Atau hantarkan SMS ke 0198329505. Sila berikan butir-butir perbadi anda, alamat anda, No.HP anda atau No.talipon, jumlah dan tajuk buku yang ditempah dan bayar mengikut tempahan anda. Buku-buku yang ditempah hanya akan dikirim kepada anda setelah pembayaran drp anda diterima dan disahkan betul.

RIBUAN TERIMA KASIH: Sekiranya anda membayar lebih daripada jumlah wang yang perlu anda bayar maka saya menganggapnya sebagai Derma Iklas anda kepada saya. Maka dengan itu saya ucapankan Ribuan Terima Kasih dan God bless you.Amin.

"Menginjil dan Membangun iman umat Katolik melalui buku-buku rohani."

...((Nota: *Semua harga adalah termasuk kos penghantaran/pengiriman. Bagi penghantaran dengan tangan secara peribadi atau diambil sendiri Diskaun diantara 20%-30% akan diberikan mengikut tempat dan keadaan)...