Thursday, August 27, 2009

Bosan bin Boring


Perasaan bosan atau boring tidak semuanya jahat kerana ada juga perkara yang membosan itu tetapi berguna. Misalnya bosan mencuri lalu bertobat, bosan hisap rokok lalu berhenti merokok, bosan dengan orang yang handsome tapi pembohong lalu berpisah dengannya, bosan dengan wanita yang cantik tapi mata duit lalu memutuskan percintaan, bosan tidak ada kerja lalu mencari kerja dan sebagainya. Jadi, ini bererti kadang-kadang merasa bosan pun ada juga kebaikannya asalkan ianya ditangani secara baik. Dimana perasaan bosan itu diarah kepada suatu yang positif dan kebaikan.

Monday, August 24, 2009

Bahagia atau tidak.


Samada anda hidup dengan bahagia atau tidak, ini adalah bergantung kepada keinginan anda untuk memilih diantara satu. Kalau keinginan anda untuk hidup bahagia maka, anda akan berusaha sedaya upaya dengan penuh kesabaran dan ketekunan untuk memajukan diri anda demi menikmati kehidupan yang bahagia.

Sunday, August 23, 2009

Surga

Banyak orang mahu masuk Surga tetapi kehidupan
mereka setiap hari bagaikan orang yang tidak
mahu masuk Surga. Jadi, kalau ada niat yang suci, jadilah manusia yang beriman, taat dan setia kepada Tuhan supaya ada peluang yang besar dan cerah ke Surga.Amin.