Tuesday, November 12, 2013

Hidup ini....

Hidup ini memang pemberian Tuhan. Ia adalah kurniaNya kepada kita. Jestru itu hiduplah dengan baik-baik. Jangan sia-siakan kehidupan dengan melakukan perkara-perkara yang jahat dan tak senonoh didalam hidup ini. Buatlah benda-benda yang baik dan mulia supaya kita dihormati orang dan dimuliakan oleh Tuhan.

Hidup ini akan berakhir suatu hari nanti sebab itu isilah kehidupan dengan perkara-perkara yang indah dan membahagiakan hati. Hiduplah dengan aman dan gembira. Dan Janganlah  menjadi orang bodoh dengan berfikir bahawa tidak ada TUHAN. Ingatlah hidupmu akan berakhir diatas bumi ini dan bakal menjadi penghuni tanah perkuburan. Hal ini pasti terjadi dan tidak dapat dielakkan. Dan setiap detik dan setiap hari kita menghampiri tanah yang sunyi itu. Disana akan terpacak "Papan tanda" RIP kita.

Yaaa.........sesungguhnya, hidup ini adalah anugerah Tuhan Allah! Siapa lagi yang memberinya kalau bukan DIA YANG MAHA ESA! Maka dengan itu, Sembahlah DIA DAN IKUTILAH SEMUA PENGAJARANNYA YANG MEMIMPIN KITA KE JALAN HIDUP YANG ABADI. 

No comments: